Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de pasas sin semillas
- 100 g de brandy
- mantequilla para untar
- 150 g de azúcar
- 1 - 2 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 250 g de calabacines troceados sin pelar
- 3 huevos
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 1 cucharadita de canela molida
- 180 g de harina de repostería
- 1 sobre de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
- 100 g de dátiles sin hueso cortados en trocitos pequeños
- 100 g de nueces peladas troceadas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 602 kJ / 144 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 69.7 mg
Alternatywne przepisy
Cake integral de espelta con naranja, chocolate y nueces
1 Std. 20 Min
Magdalenas de manzana y dátiles (sin azúcar)
1 Std.
Bizcocho de nectarinas al oporto
1 Std.
Bizcocho de compota de manzana
2 Std. 20 Min
Bizcocho de calabaza y harina de espelta
50 Min
Bizcocho persa de zanahoria y coco - Irán
2 Std. 20 Min
Bizcocho invertido con ciruelas rojas
1 Std.
Bizcocho especiado de ciruelas pasas
2 Std.
Bizcocho de zanahoria y almendra
1 Std. 20 Min
Cake de manzana y especias
1 Std. 15 Min
Bizcocho de piña
50 Min
Bizcocho de manzana (sin azúcar)
50 Min