Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 20 g azeite
- 100 g bacon em cubos
- 800 g carne de vitela s/ nervos cortada em cubos
- 250 g vinho tinto
- 150 g água
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 folha de louro
- 10 g mistura de ervas aromáticas frescas atadas (tomilho, salsa e rosmaninho)
- 200 g cogumelos laminados
- 10 g amido de milho
- 400 g cenoura cortada em rodelas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1451 kJ / 347 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de peru
4 Std. 50 Min
Guisado de frango com gnocchi de batata-doce
1 Std.
Arroz de cabidela
50 Min
Guisado de carne com puré de batata
1 Std.
Risoto de bacalhau, ervilhas e hortelã
35 Min
Lombinhos de porco
1 Std.
Vitela guisada com massa
9 Std. 20 Min
Rojões em vinho tinto
50 Min
Caldeirada de cabrito
2 Std. 50 Min
Carne estufada com puré de batata e cenoura
50 Min
Arroz de vitela com legumes
50 Min
Vitela à americana
1h 20min