Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g Milch
- 20 g frische Hefe, grob zerbröselt
- 20 g Zucker
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 420 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ TL Salz
- 1 Ei
- 5 Eigelb, davon 1 Eigelb verquirlt, zum Bestreichen
-
Mohn zum Bestreuen
lub Sesam zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1261 kJ / 301 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 169 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Softe Frühstücksbrötchen
1 godz. 45 min
Weihnachtskranz
1 godz. 30 min
Kräuter-Brot-Schleifen
2sa 30 dk
Orient-Fladenbrote
1h
Dinkel-Ciabattabrötchen
2sa
Joghurt-Brioche-Röllchen
7 Std.
Möhren-Käse-Bagels
2hod. 25min
Buttermilch-Weckchen
1 godz. 30 min
Fladenbrot
2sa
Baguettes auf die Schnelle
50 dk
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16h 10min
Dinkel-Bürli
11 Std.