Pasta med kylling, champignon og grønne bønner

Pasta med kylling, champignon og grønne bønner

4.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portioner

Składniki

  • parmesanost skåret i mindre stykker (3 cm)
    60 g
  • hvidløgsfed efter smag
    1 - 2
  • løg skåret i halve
    60 g
  • olivenolie
    20 g
  • grønne bønner, friske skåret i mindre stykker (2-3 cm)
    150 g
    150 g snitbønner, skåret i mindre stykker (2-3 cm)
  • champignoner, friske skåret i kvarte
    150 g
  • kyllingebrystfileter skåret i mindre stykker (3 cm)
    250 g
  • salt, fint efter smag
    ½ - 1 tsk
  • sort peber, friskkværnet
    ¼ tsk
  • vand
    400 g
  • fløde, min 30 % fedt
    200 g
  • grøntsagsbouillon
    1 tsk med top
    1 grøntsagsbouillon, terning (til 0,5 l), smuldret
  • pasta, tørrede, fusilli eller lignende pasta
    200 g
  • cherrytomater skåret i halve
    70 g
  • basilikumblade revet i stykker
    16

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 30 g
Kalorie 2233 kJ / 533 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 4.5 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie