Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hoisin Sauce
- 2 garlic cloves
- 150 g soy sauce
- 150 g smooth peanut butter
- 80 g dark brown sugar
- 40 g brown rice vinegar
- 50 g sesame oil
- 2 tsp Chinese five spice powder
- ¼ tsp ground cayenne pepper
- 2 pinches ground black pepper
Bao Buns
- 250 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 2 tsp dried instant yeast
- ¼ tsp baking powder
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch caster sugar
- ½ tsp fine sea salt
- 1 Tbsp milk
- 1625 g water
- groundnut oil, for greasing
Assembly
- 1 garlic clove
- 5 spring onions, 2 cut in 3 pieces, 3 sliced in thin batons (3 cm)
- 20 g soy sauce
- 30 g sesame oil
- 300 - 400 g leftover roast lamb, chicken, pork or beef, cut in pieces
- ½ cucumber, sliced in thin batons (3 cm)
- fresh coriander leaves, for garnishing
- 1 fresh red chilli, sliced (5 mm)
- sesame seeds, for garnishing
- 3 spring onions, sliced in thin batons (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 923 kJ / 220 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 22.6 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Teriyaki Marinade
15min
Crumpets
3h
Pulled Pork Brioche Sliders with Slaw
5 Std. 50 Min
Fresh pasta dough
1hod.
Lamb Koftas
1h 30 min
Jalapeño and Corn Croquettes with Chipotle Mayonnaise
25 Std. 20 Min
Satay Turkey Skewers
45min
Teriyaki salmon bao
1 Std. 50 Min
Steamed Bao Buns, Pork Belly and Wasabi Mayo
2 godz. 50 min
Salsa Verde
10 min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1hod.
Brioche burger buns
2sa 10 dk