Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 克 油
- 2 片 姜
- 15 克 蒜头
- 250 克 鳝鱼 ,鳝丝
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- 2 茶匙 老抽
- 2 茶匙 生抽
- 15 克 糖
- 30 克 料酒
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 658.3 kJ / 157.3 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Błonnik
- 0.1 g