Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Öl zum Einfetten und Braten
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Milch
- 250 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 2 TL Salz
- 1 Prise Zucker
- 200 g Saure Sahne
- 200 g Crème fraîche
- 60 g Bärlauchblätter, frisch, in feinen Streifen
- ½ TL Pfeffer
- 2 - 3 Spritzer Zitronensaft
- ½ Bund Radieschen, in dünnen Scheiben
- 100 g Katenschinken, gewürfelt
- 100 g Mais aus der Dose, abgetropft
- ½ Bund Frühlingszwiebeln, in dünnen Ringen
- 100 g Gouda, gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2866 kJ / 684 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Langos mit Senfcreme und Räucherlachs
1 Std. 30 Min
Langos mit Äpfeln und Zimt
1 Std. 30 Min
Knusprige Baconschnitten
3 Std. 40 Min
Pastastrudel mit Kasseler und Sauerkraut
1 Std.
Quarkbällchen mit Nuss-Nougat-Kern
1 Std. 30 Min
Glasgow - Kräuter-Crumpets mit Pfefferbutter
1 Std.
Gözleme mit Feta
1 Std.
Apfel-Zimt-Krapfen
1 Std. 40 Min
Hefeknödel mit Olivencreme und Rucolasauce
1 Std. 30 Min
Quarkbällchen (Nautzen)
45 Min
Langos klassisch
1 Std. 30 Min
Knoblauch-Faltenbrot
1 Std. 10 Min