
Urządzenia i Akcesoria
Risotto med parmesanost
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portioner
Składniki
-
parmesanost skåret i mindre stykker (3 cm)40 g
-
skalotteløg (ca. 30 g)1
-
smør40 g
-
ekstra jomfruolivenolie10 g
-
risottoris (fx Carnaroli, Arborio), kogetid 14-15 minutter (se tip)320 g
-
tør hvidvin60 g
-
vand820 g
-
bouillonterning (0,5l) okse eller grøntsager1
-
salt efter smag½ - 1 tsk
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
433 kcal /
1812 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
63 g
Błonnik
1.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
35 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen