Cremet grøntsagssuppe, kylling med sennepssauce og dampede grøntsager

Cremet grøntsagssuppe, kylling med sennepssauce og dampede grøntsager

4.4 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portioner

Składniki

Suppe, dampet kylling og grøntsags-tagliatelle
  • løg skåret i halve
    80 - 100 g
  • fed hvidløg
    1
  • olivenolie
    20 g
  • blandede grøntsager (fx asparges, courgetter, gulerødder, porrer), skåret i mindre stykker
    350 g
  • vand
    600 g
  • salt
    2 ½ tsk
  • kartofler skåret i skiver (0,5 cm)
    400 g
  • grøntsager (fx asparges, courgetter, gulerødder, porrer), skåret i mindre stykker
    350 g
  • kyllingebryst, uden skind og ben skåret i strimler (5cm x 2 cm)
    500 g
    500 g kalkunbryst, uden skind, skåret i strimler (5cm x 2 cm)
  • sojasauce
    2 spsk
  • peber, friskkværnet
    ½ tsk
  • sød paprika (opcjonalnie)
    ½ tsk
  • smør (opcjonalnie)
    20 g
    1 spsk fløde
Sennep sauce
  • smøreost
    50 g
    50 g fløde, min 30 % fedt
  • sennep
    1 spsk
  • salt
    ½ tsk
  • sort peber, stødt
    1 knivspids
  • persille, frisk kun bladene
    3 - 4 kviste
  • æggeblomme (opcjonalnie)
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 417 kcal / 1745 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie