Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Persisches Fladenbrot
- 430 g Wasser
-
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 2 TL Trockenhefe (8 g) - 10 g Honig
- 510 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 TL Salz
- Maismehlschrot zum Bestreuen
- Öl zum Einfetten
- 1 TL Natron
- Mohn zum Bestreuen
- Sesam zum Bestreuen
Kräuter-Walnuss-Dip
- 100 g Walnusshälften
- 10 g Basilikum, abgezupft
- 5 g Estragon, abgezupft
- 10 g Minze, abgezupft
- 10 g Koriander, abgezupft
- 10 Stängel Schnittlauch, in feinen Röllchen
- 200 g Feta, in Stücken
- 50 g Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4269 kJ / 1019 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 101 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de Campagne (Französisches Landbrot)
76j
Libanesisches Fladenbrot
3 Std. 20 Min
Tahin-Joghurt-Dip - Yoğurtlu Tahin Soslu
5min
Dattel-Mandel-Focaccia
3 Std. 20 Min
Focaccia Verde
2h 20min
Ciabatta
17h
Mandelhummus
15min
Batbout (Marokkanisches Grießbrot aus der Pfanne)
1h
Chapati
1h 10min
Orientalischer Kartoffelsalat
2h
Naan-Brote mit Zwiebeln und Kreuzkümmel
1h 30min
Würziges Fladenbrot
1h 40min