![Persisches Fladenbrot mit Kräuter-Walnuss-Dip Persisches Fladenbrot mit Kräuter-Walnuss-Dip](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/dcb29411-e5c1-4592-998c-fb9699c44118/Derivates/9c0ad52d-944c-47da-9e69-0d4c9d583756.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Persisches Fladenbrot
- 430 g Wasser
-
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 2 TL Trockenhefe (8 g) - 10 g Honig
- 510 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 TL Salz
- Maismehlschrot zum Bestreuen
- Öl zum Einfetten
- 1 TL Natron
- Mohn zum Bestreuen
- Sesam zum Bestreuen
Kräuter-Walnuss-Dip
- 100 g Walnusshälften
- 10 g Basilikum, abgezupft
- 5 g Estragon, abgezupft
- 10 g Minze, abgezupft
- 10 g Koriander, abgezupft
- 10 Stängel Schnittlauch, in feinen Röllchen
- 200 g Feta, in Stücken
- 50 g Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4269 kJ / 1019 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 101 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koriander-Falafeln
40 Min
Focaccia Verde
2h 20 min
Sheek Kebab
1h 10min
Türkisches Fladenbrot
2 Std. 10 Min
Orientalischer Kartoffelsalat
2 Std.
Puri
35 min
Orient-Kartoffelsalat
1h 20 min.
Pain de Campagne (Französisches Landbrot)
76 Std.
Auberginen-Curry-Dip (Bangladesh)
30 min.
Kräuter Aioli ohne Ei
20min
Naan-Brote mit Zwiebeln und Kreuzkümmel
1 godz. 30 min
Baguette Rustica
4 Std. 20 Min