Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g kuru nohut
- 2300 g su
- 80 g zeytinyağı, servis etmek için ekstra zeytinyağı
- 2 - 3 diş sarımsak, damak tadına göre
- 2 tk tuz
- 1 tk şeker, isteğe bağlı
- 200 g tahin
- 50 - 60 g limon suyu
- 1 ½ - 2 tk toz kimyon
- pul biber, üzerine serpmek için
- sumak, üzerine serpmek için
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1004.4 kJ / 239.8 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Błonnik
- 4.1 g
Alternatywne przepisy
Muhammara
10 min
Zeytinyağlı Fava
35min
Sebzeli Galette
1hod. 30min
Kremalı Viski Likörü
15min
Somon Tartar
10 min
Kırmızı Şaraplı Armut
3h 20 min
Taze Otlu Hamura Sarılı Levrek ve Basmati Pilavı
2j 30 menit
Rakılı Enginarlı Adaçaylı Fava
2hod. 55min
Bol Kuruyemiş ve Çekirdekli Granola
25min
Pesto Sosu
15min
Haşhaşlı Salata Sosu
5min
Mutabbal
10 min