Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sarımsaklı Sos
- 3 - 4 diş sarımsak
-
70
g sirke
lub 70 g limon suyu
Çorba
- 60 g yoğurt
- 50 g un
- 1 yumurta sarısı
- 20 g limon suyu
-
500
g sığır işkembesi iyice temizlenmiş,küçük parçalara bölünmüş
lub 500 g kuzu işkembesi iyice temizlenmiş,küçük parçalara bölünmüş - ¼ limon
- 1500 g su
- 2 diş sarımsak
- 1 soğan, orta boy, ikiye bölünmüş
- 30 g tereyağı
- 2 ½ tk tuz
- 1 tk toz karabiber
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 772 kJ / 185 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Et Bulyon
45 min
Turna Yemişli Sıcak Beyaz Şarap
30min
Beyaz Çikolata Mus ve Vakumda Pişmiş Çilekler
Brak ocen
Rokforlu ve etli pırasa çorbası
30min
Fener Balığı ve Karides Çorbası
1h 15min
Kaymaklı Lokum
26 Std. 35 Min
Salatalık Çorbası ve Karides Çöp Şiş
35min
Enginarlı ve Fasulyeli Dip
10min
Mantar Ezmesi
1h 40min
Dana Jambon ve Sucuklu Domates Soslu Makarna
40min
Limon, Maydanoz ve Dereotu Aromalı Somon (vakumda pişirme)
1h 40min
Fındıklı Tahin Pekmez
1h 10min