Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 220 g di acqua a temperatura ambiente
- 1 cucchiaino di zucchero
-
20
g di lievito fresco sbriciolato
lub 2 cucchiaini di lievito secco (8 g) - 1 cucchiaino di sale
- 400 g di farina
Farcitura
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva + q.b.
- 200 g di mozzarella a pezzi
- 250 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 2 - 3 pizzichi di sale (opcjonalnie)
- 10 - 15 foglie di basilico fresco, a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2544 kJ / 607 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Impasto per pizza
1h
Crostata di marmellata
1h 10min
Sugo alla bolognese
3 godz. 15 min
Polpette in salsa spagnola
55min
Pane paesano
3 Std.
Tortini alle verdure
55min
Risotto alla milanese
30 min
Torta di mele
1h 30 min
Pizza Margherita
2h
Ragù di carne alla bolognese
1h 30 min
Pizzette
1h 20min
Pane ai semi di lino
1h 30 min