Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Gravyer peyniri, küçük parçalara bölünmüş (2 cm)
- 500 g soğan, her soğan dörde bölünmüş
- 30 g zeytinyağı
- 20 g tereyağı
- 1 ¼ - 1 ½ tk tuz, damak tadına göre
- 2 tutam karabiber
- 800 g su
- 3 tk un
- 8 dilim baget ekmeği, tercihen hafif bayatlamış
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1551 kJ / 371 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Bal Kabağı Çorbası
35min
Kadifemsi Sebze Çorbası
45 min
Köri ve Zencefilli Balkabağı Çorbası
50min
Et Bulyon
45 min
Sıcak Şarap
15min
Sebze Bulyon
1u.
Taze Pembe Makarna
1u.
Taneli Sebze Çorbası
50min
Bal Kabağı Çorbası, Sebze ve Pilav Eşliğinde Balık, Elmalı Armutlu Crumble
1u.
Havuç, Kuşkonmaz ve Bademli Çorba
30min
Mantarlı Risotto (2 porsiyon)
35min
Tavuk Bulyon
45 min