Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g vin roșu (ex. Beaujolais sau Dolcetto)
- 100 g zahăr
- 1 linguriță miere
- 2 bețe de scorțișoară (cca. 5 g)
- 3 cuișoare
- 800 g pere, curățate, tăiate sferturi, fără cotor
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Cod cu unt și citrice
50min
Sos olandez
15min
Crêpes Suzette
1 Std. 20 Min
Supă de sparanghel verde, cu semințe de pin picante
Brak ocen
Pere în vin roșu, gătite lent
Brak ocen
Sos Beurre Blanc
20 min
Rulouri de pancetta cu umplutură de caise (Australia)
Brak ocen
Spată de porc sous-vide
Brak ocen
Salată cu pere și Roquefort
15min
Colonel
5min
Sangria
10min
Quiche Lorraine
50min