Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinach filling
- 50 g onions, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 10 g olive oil
- 350 g fresh baby spinach leaves
- 1 tsp ground nutmeg
- 1 tsp sumac
- ½ tsp salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
Eggs
- butter, for greasing
- 6 eggs
- ½ tsp salt
- freshly ground black pepper, to taste
- 500 g water
- 10 g toasted pine nuts, to garnish
- sumac, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 544 kJ / 130 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Christmas Quesadillas
55min
Bread and tomato soup, Rolled spinach omelette and Steamed ratatouille vegetables
1h 5min
Pita Bread with Smoked Salmon and Truffle Honey Sauce
1h 30min
Eggplant Sauté
30min
Calamari ripieni with lemon butter and crispy capers
1h 30min
Squid with Ginger and Soy
40min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3 Std.
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1h
Spicy sea bass (samke harra)
50min
Chicken galantine with dill yoghurt
3 Std. 25 Min
Asian-style Rice with Eggs and Vegetables
30min
Fluffy Baked Omelet
35min