Middle Eastern eggs
TM5 TM6

Middle Eastern eggs

4.2 (5 ocen)

Składniki

Spinach filling

  • 50 g onions, cut into pieces
  • 2 garlic cloves
  • 10 g olive oil
  • 350 g fresh baby spinach leaves
  • 1 tsp ground nutmeg
  • 1 tsp sumac
  • ½ tsp salt
  • 1 pinch freshly ground black pepper

Eggs

  • butter, for greasing
  • 6 eggs
  • ½ tsp salt
  • freshly ground black pepper, to taste
  • 500 g water
  • 10 g toasted pine nuts, to garnish
  • sumac, to garnish

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
544 kJ / 130 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
2.3 g
Tłuszcz
9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy