Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan, in Stücken (2-3 cm) (opcjonalnie)
- 600 g Wasser
- 330 g Ajvar (siehe Tipp)
- 100 g Rahm
- 1 TL Gemüsebouillon
- ¼ TL feinkörniges Salz
- 400 g Pasta, getrocknet, kurz, z. B. Fusilli, Penne, Macaroni etc.
- 200 g Lauch, in Rondellen (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2794 kJ / 668 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 103 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomaten-Spinat-Pasta
35 min
Polenta mit Pilzragout
45 min
Farfalle mit Erbsen-Schinken-Sauce
45 min
Gemüse-Gewürz-Reis
45 min
Kartoffelpizza mit Gemüse
2h
Conchiglie mit weisser Blumenkohlsauce
35 min
Linsenbraten
1 Std. 55 Min
Paella mit Kidney-Bohnen
55 Min
Lauch-Kartoffelstock mit Brätkügeli-Sauce
55 Min
Kartoffel-Zucchetti-Tortilla
1 Std. 10 Min
Pasta Auflauf mit Spinat
1 Std. 20 Min
Lauch-Penne-Pot
30 Min