Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g șalote, tăiate jumătăți
- 1 fir tarhon proaspăt, doar frunzele
- 50 g vin alb sec
- 1 lingură oțet de vin (de preferință oțet de tarhon)
- 200 g unt nesărat, tăiat cuburi
- 4 gălbenușuri
- 1 linguriță sare
- 1 priză piper negru măcinat
- Wartości odżywcze
- na 380 g
- Kalorie
- 7666 kJ / 1833 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 192 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Sos de piper
30 min
Sos de muștar și mărar
2 godz. 15 min
Sos olandez
15min
Sos béchamel
15min
Sos Roquefort
20 min
Lichior de ouă cu mirodenii
4h 30min
Chifle bao cu ciuperci în sos BBQ
1h 15min
Mousse de iaurt cu limetă și coulis de căpșune
Brak ocen
Miniburger cu brânză de capră
2h
Sos Beurre Blanc
20 min
Sos Bordelaise
55min
Spată de porc sous-vide
Brak ocen