Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Knoedels
- 120 g melk
- 30 g suiker
- 20 g boter
- 20 g verse gist, verkruimeld
- 280 g bloem
- ¼ tl zout
- 1 ei
- boter, plus extra om in te vetten
- 16 stukken chocolade (ong. 100 g)
- 500 g water
Kersensaus
- 600 g kersen, ontpit, vers of ontdooid
- 10 - 15 g maïsmeel (zetmeel)
- 30 - 40 g suiker, naar smaak
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 663 kJ / 158 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Sinaasappelconfituur met Campari
1h 35min
Pasta met ansjovis en broodkruimels
45 分钟
Basis karamel
25 分钟
Batch Cooking | Farfalle salade met erwten, rucola en pijnboompitten & fruit muffins
Brak ocen
Zijden tofu cheesecake
Brak ocen
Lasagne bolognese
2 Std. 30 Min
Pierogi met vlees
1小时
Pizzarolletjes met worst
1 Std. 20 Min
Yoghurt met kokosnoot
12h 15 min
Chocolade en banaan charlotte
Brak ocen
Kikkererwten flatbread met curry groenten dip
50 分钟
Kipspiesjes met komijnrijst en warme groentesalade
2h