Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Knoedels
- 120 g melk
- 30 g suiker
- 20 g boter
- 20 g verse gist, verkruimeld
- 280 g bloem
- ¼ tl zout
- 1 ei
- boter, plus extra om in te vetten
- 16 stukken chocolade (ong. 100 g)
- 500 g water
Kersensaus
- 600 g kersen, ontpit, vers of ontdooid
- 10 - 15 g maïsmeel (zetmeel)
- 30 - 40 g suiker, naar smaak
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 663 kJ / 158 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Vruchtensaus (coulis)
10 Min
Lactosevrije luikse wafels
Keine Bewertungen
Gevulde seitanrol met champagnerijst
Keine Bewertungen
Gestoomde havercake met gedroogde vruchten
Keine Bewertungen
Levercake
Keine Bewertungen
Koken van parelspeltgraan
Keine Bewertungen
Driekoningentaart met ananas en gezouten karamel
Keine Bewertungen
Heerlijke herfstdressing
Keine Bewertungen
Bellini cocktail
5 Min
Flans van geitenkaas met yoghurtsaus en prei
45 Min
Zoet Marokkaans gebak (Briouettes)
35 Min
Lasagnerolletjes
Keine Bewertungen