白酒蜜棗杏仁塔

白酒蜜棗杏仁塔

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 8 godz. 50 min
4 人份

Składniki

白酒蜜棗
  • 不甜白酒
    500 克
  • 100 克
  • 蜂蜜
    1 茶匙
  • 肉桂棒
    5 克
  • 丁香
    3 粒
  • 棗子 ,去核,切片(厚約0.5公分)
    400 克
法式杏仁膏
  • 奶油 ,置於室溫軟化
    50 克
  • 冰糖粉
    40 克
  • 1 顆
  • 杏仁粉
    50 克
  • 低筋麵粉 ,先以篩網過篩
    10 克
  • 杏仁利口酒
    10 克
派皮
  • 奶油 ,切塊,室溫軟化,多備一些刷油用
    75 克
  • 低筋麵粉 ,以篩網過篩,多備一些灑粉用
    150 克
  • ½ 茶匙
  • 50 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 852 kcal / 3563 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 36.5 g
Węglowodany 104.5 g
Błonnik 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...