Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ñoquis
- 600 g papas, pelada y en trozos
- 1000 g de agua
- 40 g de mantequilla sin sal
- 120 g de harina
- 1 huevo
- 1 cucharadita de sal fina
Salsa de tomate y albahaca
- 2 dientes de ajo, pelados
- 70 g de cebolla, en trozos
- 40 g de apio, en trozos
- 60 g de zanahoria, en trozos
- 35 g de aceite de oliva
- 115 g de puré de tomate
- 350 g de jitomate guaje, en trozos
- 1 cucharadita de sal fina
- ¼ cucharadita de pimienta molida
- 5 g de albahaca, solamente las hojas
- queso parmesano, rallado para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1310 kJ / 312 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de papas
50min
Risotto con calabaza y tocino
25min
Salsa de 4 quesos
20min
Salsa blanca italiana
20min
Risotto de calabacitas y espárragos
45 min
Papas Anna
1 godz.
Tarta de cebolla confitada con queso de cabra
50min
Risotto al vino tinto
25min
Salsa de champiñones, vino blanco y crema
25min
Puré de papa
50min
Papas al horno con mayonesa de limón y romero
30 min
Pay de limón
3 Std. 30 Min