Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
手指餅乾
- 3 顆 蛋白
- 冰糖粉 ,少許
- 3 顆 蛋黃
- 70 克 低筋麵粉 ,先以篩網過篩
水果內餡
- 80 克 水果果泥 (如:草莓、綜合莓果)
- 1 片 吉利丁片 ,先以冷水泡軟,擠乾水份
- 2 顆 蛋白
- 40 克 冰糖粉
- 80 克 鮮奶油
- 100 克 新鮮綜合莓果
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1779 kJ / 425 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Błonnik
- 2.6 g