蘋果奶酥卡士達塔
TM5 TM6

蘋果奶酥卡士達塔

3.0 (1 ocena)

Składniki

派皮

  • 75 克 奶油 ,多備一些刷油用
  • 150 克 低筋麵粉 ,多備一些灑粉用
  • ½ 茶匙 鹽
  • 50 克 水

蘋果餡料

  • 30 克 糖
  • 320 克 蘋果 ,去皮去籽,切丁(約2公分)
  • ½ 茶匙 天然香草精
  • ½ 顆 檸檬 ,只取皮屑
  • 1 粒 八角
  • 15 克 葡萄乾
  • 5 克 馬沙拉甜酒

奶酥裝飾

  • 50 克 低筋麵粉
  • ¼ 茶匙 鹽
  • ¼ 茶匙 肉桂粉
  • 25 克 奶油 ,切小塊
  • 25 克 榛果 ,拍碎
  • 20 克 黑糖粉
  • 200 克 香草卡士達 (市售或自製,詳見要訣)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2062 kJ / 493 kcal
Białko
5.3 g
Węglowodany
65.4 g
Tłuszcz
24.9 g
Błonnik
2.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy