蘋果奶酥卡士達塔

蘋果奶酥卡士達塔

3.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 10 min
4 人份

Składniki

派皮
  • 奶油 ,多備一些刷油用
    75 克
  • 低筋麵粉 ,多備一些灑粉用
    150 克
  • ½ 茶匙
  • 50 克
蘋果餡料
  • 30 克
  • 蘋果 ,去皮去籽,切丁(約2公分)
    320 克
  • 天然香草精
    ½ 茶匙
  • 檸檬 ,只取皮屑
    ½ 顆
  • 八角
    1 粒
  • 葡萄乾
    15 克
  • 馬沙拉甜酒
    5 克
奶酥裝飾
  • 低筋麵粉
    50 克
  • ¼ 茶匙
  • 肉桂粉
    ¼ 茶匙
  • 奶油 ,切小塊
    25 克
  • 榛果 ,拍碎
    25 克
  • 黑糖粉
    20 克
  • 香草卡士達 (市售或自製,詳見要訣)
    200 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 493 kcal / 2062 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 24.9 g
Węglowodany 65.4 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...