Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g water
-
20
g fresh yeast, crumbled
lub 2 tsp dried yeast - 20 g sugar
- 500 g bread flour, plus extra for dusting
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 - 1 ½ tsp salt, to taste
- 1 egg, lightly whisked with 1 tsp water, for glazing
- ½ Tbsp sesame seeds, for sprinkling
- ½ Tbsp caraway seeds, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 400 kJ / 96 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Sun-dried Tomato and Rosemary Breadsticks - Bastoncini di pane con pomodori secchi e rosmarino
3 godz. 45 min
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2h 25min
Classic Wholemeal
2 godz. 40 min
Potato and Rosemary Focaccia
2u. 35min
Quick Flatbreads
20 min
Focaccia
3h
Chorizo, Mozzarella and Sun-dried Tomato Pull-apart Bread
1h 50 min
Pitta Bread
2 godz.
Curry Bread Rolls
2 Std. 10 Min
Brioche burger buns
2 Std. 10 Min
White Finger Rolls
3h 30 min
Yoghurt Bread
2 godz.