Urządzenia i Akcesoria
Turkish Flatbreads
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
24 slices
Składniki
-
water360 g
-
2 tsp dried yeastfresh yeast crumbled20 g
-
sugar20 g
-
bread flour plus extra for dusting500 g
-
olive oil plus extra for greasing20 g
-
salt to taste1 - 1 ½ tsp
-
egg lightly whisked with 1 tsp water, for glazing1
-
sesame seeds for sprinkling½ Tbsp
-
caraway seeds for sprinkling½ Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
3 g
Kalorie
400 kJ /
96 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quick Flatbreads
20 min
Portuguese Bread (Pão de água)
3 godz. 30 min
Cinnamon buns
3 godz. 5 min
Tangzhong milk bread
2 godz. 45 min
Artisan potato bread
2 godz. 5 min
Pitta Bread
2 godz.
Chocolate Brioche Buns
4 godz. 45 min
Iraqi cheese pies (Cheese chureck)
1 godz. 40 min
Durban naan
1 godz. 45 min
Persian Flatbreads
1 godz. 45 min
Iranian Barbari
2 godz. 30 min
Cheese and tomato bread
3 godz. 5 min