Turkish Flatbreads
TM6 TM5

Turkish Flatbreads

4.9 (215 ocen)

Składniki

  • 360 g water
  • 20 g fresh yeast, crumbled
    lub 2 tsp dried yeast
  • 20 g sugar
  • 500 g bread flour, plus extra for dusting
  • 20 g olive oil, plus extra for greasing
  • 1 - 1 ½ tsp salt, to taste
  • 1 egg, lightly whisked with 1 tsp water, for glazing
  • ½ Tbsp sesame seeds, for sprinkling
  • ½ Tbsp caraway seeds, for sprinkling

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
400 kJ / 96 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
16 g
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy