熱帶水果橙香蛋糕
TM6 TM5

熱帶水果橙香蛋糕

(Brak ocen)

Składniki

柳橙蛋糕

  • 克 奶油, 室溫軟化、切塊,多備一些刷油用
  • 200 克 細砂糖
  • 1 茶匙 天然香草精
  • 1 大匙 橙皮 ,磨碎
  • 4 顆 蛋 (每顆約53-63克)
  • 215 克 低筋麵粉
  • 1 小撮 鹽
  • 2 茶匙 泡打粉

橙香蛋白餅

  • 100 克 細砂糖
  • 2 顆 蛋白
  • 1 茶匙 柳橙粉 (天然柳橙粉)

芒果淋醬

  • 30 克 細砂糖
  • 100 克 芒果, 切塊
  • 30 克 新鮮柳橙汁

奶油乳酪內餡和裝飾

  • 200 克 細砂糖
  • 100 克 奶油乳酪
  • 100 克 奶油, 切塊、置於室溫軟化
  • 1 大匙 橙皮, 磨碎
  • 1 顆 奇異果, 切片,裝飾用
  • 1 顆 李子, 切片,裝飾用

Wartości odżywcze
na 1 片
Kalorie
2172 kJ / 519 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
61 g
Tłuszcz
28 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy