杏仁香草蛋糕
TM6 TM5

杏仁香草蛋糕

(Brak ocen)

Składniki

杏仁蛋糕

  • 奶油, 少許,刷油用
  • 50 克 杏仁碎片
  • 220 克 帶皮杏仁果
  • 4 顆 蛋 (每顆約53-63克)
  • 3 顆 蛋黃
  • 250 克 細砂糖
  • 30 克 低筋麵粉
  • 1 ¼ 茶匙 泡打粉
  • 1 茶匙 肉桂粉

香草糖霜

  • 3 顆 蛋白
  • 140 克 細砂糖
  • 1 小撮 鹽
  • ½ 茶匙 天然香草精
  • 100 克 奶油, 室溫軟化、切塊

Wartości odżywcze
na 1 片
Kalorie
1648 kJ / 394 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
36 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
2.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy