Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
杏仁蛋糕
- 奶油, 少許,刷油用
- 50 克 杏仁碎片
- 220 克 帶皮杏仁果
- 4 顆 蛋 (每顆約53-63克)
- 3 顆 蛋黃
- 250 克 細砂糖
- 30 克 低筋麵粉
- 1 ¼ 茶匙 泡打粉
- 1 茶匙 肉桂粉
香草糖霜
- 3 顆 蛋白
- 140 克 細砂糖
- 1 小撮 鹽
- ½ 茶匙 天然香草精
- 100 克 奶油, 室溫軟化、切塊
- Wartości odżywcze
- na 1 片
- Kalorie
- 1648 kJ / 394 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.7 g