Urządzenia i Akcesoria
Franzbrötchen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
12 Stück
Składniki
-
Milch250 g
-
Zucker60 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen500 g
-
Butter in Stücken50 g
-
Salz1 Prise
Füllung und Fertigstellung
-
Butter90 g
-
Zucker50 g
-
brauner Zucker60 g
-
Zimt2 - 3 TL
-
Butter in sehr dünnen Scheiben100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1530 kJ /
365 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 1/2021
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Franzbrötchen
2 godz. 20 min
Streuseltaler
1 godz. 40 min
Marzipan-Franzbrötchen mit Kürbiskernen
2 godz. 20 min
Marzipan-Mohn-Franzbrötchen
3 godz.
Baguettes d' Épi
17 godz.
Kanelboller
2 godz. 20 min
Lütticher Waffeln mit Schokosauce und Tonka-Schmand
2 godz.
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
2 godz. 15 min
Amerikanische Bagels
2 godz.
Dänische Hefeknoten
1 godz. 30 min
Franzbrötchen-Stollen
32 godz.
Kanelbullar - schwedische Zimtschnecken
1 godz. 55 min