Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Těsto na věnec
- 100 gramů másla, plus navíc na vymazání mísy
- 1 kostku čerstvého droždí (42 gramů)
- 50 gramů krupicového cukru
- 150 gramů mléka
- 500 gramů hladké mouky
- 1 vejce
- 2 žloutky (bílky ponechte na potření věnce před pečením)
- 1 vanilkový cukr
- 1 špetka soli
Náplň
- 100 gramů dětských piškotů
- 100 gramů vlašských ořechů, loupaných
- 100 gramů lískových oříšků
- 50 gramů krupicového cukru
- 100 gramů čokolády na vaření
- 140 gramů mléka
- 1 vanilkový cukr
- 1 vejce
- moučkový cukr, na posypání
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1932 kJ / 461 kcal
- Białko
- 10.78 g
- Węglowodany
- 57.38 g
- Tłuszcz
- 21.38 g
- Błonnik
- 3.02 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linecké cukroví
2 godz. 40 min
Vánoční mandle
20 min
Velký novoroční preclík
1h 30 min
Ořechový koláč s meruňkami
1h 30 min
Makovo-meruňkový věnec
1h 30 min
Masarykovo vánoční cukroví
3h
Tvarožník
1h 30 min
Vánočka
1h 30 min
Zapečený květák s pečenými bramborami a hořčičnou omáčkou
1h 50 min
Povidlové buchty
2 Std. 10 Min
Prezidentská bábovka
1h 5min
Moravské koláče
3h