Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 80 g Butter, in Stücken
- 300 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 50 g Zucker
- 500 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 1 EL geriebene Zitronenschale
- 1 Ei
Belag
- 100 g Mandeln, gehobelt
- 50 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 100 g Butter, in Flöckchen, kalt
- 50 g Orangensaft
- 30 g Orangenlikör
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 934 kJ / 223 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fliederbeersuppe mit Grießklößchen
1j
Hamburger braune Kuchen
72 Std.
Butterkuchen mit Vanillecreme
2j 30 menit
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4h 15 min
Marzipan-Butterkuchen
3sa
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2j 30 menit
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1j 25 menit
Tortenboden
45 Min
Butterkuchen
1h 55min
Rosinenstuten
3sa
Stachelbeer-Baiser
1h 10 min
Butter-Apfel-Kuchen
3sa