麻婆豆腐

麻婆豆腐

4.2 58 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 人份

Składniki

  • 菜籽油
    40 克
  • 切末
    5 克
  • 肉糜
    120 克
  • 花椒粉
    1 茶匙
  • 辣椒粉
    1 茶匙
  • 辣豆瓣酱 选用郫县豆瓣酱
    20 克
  • 青蒜 切碎
    20 克
  • 100 克
  • 生抽
    10 克
  • 老抽
    10 克
  • 卤水豆腐 切块,提前汆水沥干
    350 克
  • (约5克)
    1 茶匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 8.3 g
Kalorie 1070 kJ / 255 kcal
Tłuszcz 20.6 g
Błonnik 1.4 g
Węglowodany 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...