Urządzenia i Akcesoria
麻婆豆腐
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 人份
Składniki
-
菜籽油40 克
-
姜 切末5 克
-
肉糜120 克
-
花椒粉1 茶匙
-
辣椒粉1 茶匙
-
辣豆瓣酱 选用郫县豆瓣酱20 克
-
青蒜 切碎20 克
-
水100 克
-
生抽10 克
-
老抽10 克
-
卤水豆腐 切块,提前汆水沥干350 克
-
糖 (约5克)1 茶匙
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Białko
8.3 g
Kalorie
1070 kJ /
255 kcal
Tłuszcz
20.6 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
6.4 g