Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 克 菜籽油
- 5 克 姜, 切末
- 120 克 肉糜
- 20 克 辣豆瓣酱 ,选用郫县豆瓣酱
- 1 茶匙 花椒粉
- 1 茶匙 辣椒粉
- 20 克 青蒜 ,切碎
- 1 茶匙 糖 (约5克)
- 100 克 水
- 10 克 生抽
- 10 克 老抽
- 350 克 卤水豆腐 ,切块,提前汆水沥干
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1070 kJ / 255 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Błonnik
- 1.4 g