![Macarons mit Marzipan-Himbeer-Füllung Macarons mit Marzipan-Himbeer-Füllung](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F4223A5D-B302-421B-A403-DF99C5DE4D64/Derivates/f0b2f43c-068a-4d38-8e1a-13b70bcf01f2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Macarons
- 100 g Mandeln, geschält
- 150 g Staubzucker
- 3 Eiklar (à 30 g) (siehe Tipp)
- 80 g Feinkristallzucker
- 1 Prise Salz
- 4 - 5 Tropfen flüssige Lebensmittelfarbe, rot
Füllung und Fertigstellung
- 100 g Mandeln, geschält
- 100 g Staubzucker
- 4 Tropfen flüssige Lebensmittelfarbe, rot
- 1 ½ TL Rosenwasser
- 40 g Himbeergeist
- 2 - 3 EL Himbeergelee (z. B. Himbeer-Zitronen-Gelee, selbstgemacht)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 433 kJ / 104 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Maracuja-Schokoladen Ganache für Macarons
3 Std. 10 Min
Rosa Macarons mit Erdbeer-Ganache
2 godz. 30 min
Kokos-Ganache für Macarons
3sa 15 dk
Bananen-Joghurt-Ganache für Macarons
3 Std. 10 Min
Baiser Drops
3 Std.
Savarin mit Karamell und Mandeleis
26 godz. 45 min
Lila Macarons mit Maracuja-Schokoladen-Ganache
2 godz. 30 min
Naked Cake mit Himbeeren und Ganache
10h 15min
Schokoladen-Macarons mit Orangen-Schokoladen-Ganache
2 godz. 30 min
Vanille-Erdbeer Cupcakes mit rosa Swiss Meringue
2 godz. 20 min
Zitronen-Macarons mit Lemon Curd und Joghurt-Ganache
2 godz. 30 min
Macaron-Schalen (Step-by-Step)
1 Std. 30 Min