Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1500
g Kalbsknochen, mit Fleisch
lub 1500 g Rinderknochen, mit Fleisch - 3000 g Wasser, kalt
- 2 gestr. EL Salz
- 1 Gemüsezwiebel, mit Schale, halbiert
- 800 - 1000 g Suppengemüse, geputzt, in Stücken
- 400 g Zwiebeln, mit Schale, geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Gesamtrezept
- Kalorie
- 3880 kJ / 920 kcal
- Białko
- 152 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rinderfond aus Fleischabschnitten und Knochen
3h 50min
Rindssuppe
2h
Klare Brühe mit Walnussflädle und gebratenen Pilzen
45 Min
Geflügelfond
1 Std.
Spätzlesuppe
3h
Rindfleisch-Nudelsuppe aus Rinderfond
4h
Gebackenes Hähnchen mit Tapenade und Kartoffelpüree mit karamellisierten Zwiebeln
2 godz. 15 min
Kalbstafelspitz
50 min
Gemüsesuppe mit Kalbfleischklößchen
1 Std.
Gemüsefond
45 Min
Sauerbraten
72h
Muscheln mit Tomatensauce
40 Min