Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Španělské ptáčky
- 4 plátky hovězího masa bez kosti, kýta nebo roštěnec (každý plátek 150 gramů)
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička pepře, černého, mletého
- 4 čajové lžičky hořčice, plnotučné
- 4 plátky anglické slaniny
- 2 párky nebo klobásy, napůl
- 2 vejce, uvařené natvrdo
- 2 kyselé okurky
- 1 cibule, na čtvrtky
Knedlíky
- ½ kostky čerstvého droždí
- 150 gramů mléka
- 1 čajovou lžičku cukru
- 1 vejce
- 320 gramů polohrubé mouky
- 1 čajovou lžičku soli
- 1 rohlík, na kostičky
- 1 polévková lžíce oleje, na vymazání Varoma mísy
Omáčka
- 300 gramů cibule, napůl
- 2 polévkové lžíce vepřového sádla
- 3 plátky slaniny, na malé kousky
- 1 polévkovou lžíci hladké mouky
- 600 gramů vody
-
2
vrchovaté čajové lžičky dochucovací pasty, masové
lub 2 kostky masového bujónu - 3 polévkové lžíce hořčice, plnotučné
- 100 gramů láku z okurek
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 3624 kJ / 865 kcal
- Białko
- 55.7 g
- Węglowodany
- 81.4 g
- Tłuszcz
- 34.3 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roštěnky s bramborami
1h 20 min
Bramborové knedlíky
1h 50 min
Holandský řízek s bramborovo-brokolicovým pyré
1h 10min
Kuře na paprice s těstovinami
45min
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1h 30min
Boloňské špagety
30min
Sekaná s bramborami
1h
Katův šleh
35 Min
Jemný segedínský guláš s knedlíkem
1h
Bramboračka se sušenými houbami
30min
Kuřecí polévka s játrovými knedlíčky
1h 10min
Zabijačkový guláš s knedlíkem
1h 35 min