Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 gramů cibule, napůl
- 500 gramů tvarohu
- 100 gramů smetany na vaření (cca 18% tuku)
- 4 ¼ polévkové lžíce soli
- ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
- 2 polévkové lžíce pažitky, nakrájené nadrobno (opcjonalnie)
- 500 gramů vody
- 800 gramů brambor, malých (cca 3-4 cm), neoloupaných
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 1629 kJ / 389 kcal
- Białko
- 28.5 g
- Węglowodany
- 47.5 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Těstoviny, vařené
20 Min
Brambory se zelenými fazolkami a petrželovým pestem
35min
Lehce orestované zelené fazolky
25 Min
Brambory na středozemní způsob
2 Std. 30 Min
Vejce obarvená naoranžovo
55 min
Restované hříbky s česnekem
20 Min
Marinovaný losos s fazolkami
1 Std. 10 Min
Vánoční bramborový salát
45min
Rýže, vařená
25 Min
Vejce, vařená
20 Min
Vařené brambory
30min
Kuřecí vývar s houskovými knedlíčky
1 godz. 5 min