Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolachas
- 200 g tâmaras medjool s/ caroço
- 200 g trigo sarraceno
- Água q.b. p/ demolhar
- 1 pitada de flor de sal
Chocolate
- 100 g natas
- 200 g chocolate p/ culinária (53% cacau) partido em pedaços
Gelado
- 80 g açúcar
- 100 g amêndoa s/ pele
- 270 g banana cortada em pedaços, previamente congelada (4 unid. aprox.)
- ½ limão s/ casca e s/ caroços
- 200 g cereja s/ caroço, previamente congelada
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1692.4 kJ / 404.5 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 44.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de maçã
8h 20 min
Caril de frango Cape Malay
1h
Papas de carôlo
30 Min
Tarte de maçã, amêndoa e leite condensado
40 Min
Licor de morango
2 Std. 15 Min
Massa para rechear com vários cortes
1h
Cocktail sem álcool de chai e baunilha
Brak ocen
Mousse de ovos fofos da Anabela Jacinto
1h
Pernil e puré de cenoura à finlandesa (Joulukinkku and Porkkanalaatikko)
2 Std.
Gelado de pera e especiarias
8 Std. 45 Min
Rojões com migas de espargos
2 Std. 40 Min
Bebida matinal refrescante
10 Min