桂花紫米糕
TM5 TM6

桂花紫米糕

2.9 (8 ocen)

Składniki

  • 125 克 紫米 ,提前浸泡过夜并沥干水份
  • 25 克 黑芝麻
  • 2 颗 蛋
  • 30 克 糖
  • 1 小撮 盐
  • ½ 茶匙 泡打粉 (opcjonalnie)
  • 30 克 糖桂花
  • 4 颗 混合整粒坚果 ,切碎
    lub 4 颗 红枣 ,去核切拌
  • 500 克 水 ,蒸煮用

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1174 kJ / 280 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
43 g
Tłuszcz
8.2 g
Błonnik
1.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy