Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 克 紫米 ,提前浸泡过夜并沥干水份
- 25 克 黑芝麻
- 2 颗 蛋
- 30 克 糖
- 1 小撮 盐
- ½ 茶匙 泡打粉 (opcjonalnie)
- 30 克 糖桂花
-
4
颗 混合整粒坚果 ,切碎
lub 4 颗 红枣 ,去核切拌 - 500 克 水 ,蒸煮用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1174 kJ / 280 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Błonnik
- 1.6 g