Torrijas con crema pastelera tostada

Torrijas con crema pastelera tostada

4.9 62 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
16 unidades

Składniki

Crema pastelera
  • 500 g de leche
  • 50 g de harina
  • 2 huevos
  • 2 yemas de huevo
  • 70 g de azúcar
  • 1 cucharadita de vainilla líquida
Torrijas
  • 1250 g de leche
  • 1 palo de canela
  • 5 - 6 tiras de piel de limón
  • 200 g de azúcar
  • 250 g de pan (1 barra del día anterior)
Para rebozar y decorar
  • 2 huevos
  • 100 g de azúcar
  • 1 cucharada de canela molida
  • 500 - 600 g de aceite para freír
  • 100 g de azúcar moreno (para quemar)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 144.9 mg
Białko 7.2 g
Kalorie 1080.1 kJ / 258.2 kcal
Tłuszcz 5.6 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Węglowodany 45.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...