Paprika-Omelette mit Mais-Tomaten-Salsa

Paprika-Omelette mit Mais-Tomaten-Salsa

3.8 146 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 Portionen

Składniki

Mais-Tomaten-Salsa
  • Tomaten in Stücken
    200 g
  • Limettensaft
    20 g
  • Agavendicksaft
    1 TL
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Mais (Abtropfgew.135 g), abgetropft
    1 Dose
Paprika-Omelette
  • Petersilie ohne Stiele
    ½ Bund
  • Frühlingszwiebeln in Stücken
    2
  • Eier
    4
  • Senf
    1 ½ TL
  • Salz
    ½ TL
  • Paprika rosenscharf
    ¼ TL
  • Pfeffer nach Geschmack
    2 - 3 Prisen
  • rote Paprika in Streifen (4 cm, 5 mm dick)
    1
  • Wasser
    500 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 296 kcal / 1240 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 7.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...