Falafel mit Gurkendip
TM31 TM5 TM6

Falafel mit Gurkendip

4.4 (1.0K ocen)

Składniki

Falafel

  • 500 g Kichererbsen, getrocknet
  • 30 g Wasser und mehr zum Einweichen
  • 40 g Mehl
  • 1 Zwiebel, halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
  • 2 ½ TL Kreuzkümmel, gemahlen
  • 2 ½ TL Salz
  • ½ TL Paprika edelsüß
  • ½ TL Backpulver
  • Öl zum Braten

Gurkendip

  • 350 g Salatgurken, entkernt, in Stücken
  • 1 ¼ TL Salz
  • ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
  • 2 Knoblauchzehen
  • 350 g Joghurt, 3,5% Fett
  • 20 g Olivenöl
  • 10 g Zitronensaft
  • 2 Prisen Pfeffer

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2397 kJ / 572 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
47 g
Tłuszcz
31 g
Błonnik
13.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy