Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cenoura
- 100 g espinafres, só as folhas
- 5 ovos
- 1 pitada de sal
- 400 g açúcar
- 100 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 190 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 c. chá de fermento p/ bolos
- 5 laranjas, só o sumo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1925.5 kJ / 460.2 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 81.1 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 176.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papas de aveia com leite de amêndoa
8h
Bolo de amêndoa e alfarroba
1h 10 min
Bolo de alfarroba
50 menit
Bolo de avelã e café
40 min
Bolo de canela
1j
Bolo de aveia e frutos secos
1j 20 menit
Bolo de açafrão
1j
Bolo de agrião
50 menit
Bolo brownie de chocolate e beterraba com manteiga de amendoim
1 Std. 15 Min
Bolo de pera e vinho do Porto
35 Min
Bolo de noz e café
1h 10 min
Bolo rápido
50 menit