Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g pedaços de carne, sem nervos, cortados em pedaços
- 300 g mistura de legumes (ex.: cebola, cenoura, talo de salsão, aipo), cortados em pedaços
- 1 dente de alho
- 4 ramos de ervas aromáticas (ex.: sálvia, alecrim), só as folhas
- 150 g sal grosso
-
30
g vinho tinto
lub 30 g água - 1 folha de louro seco
- 1 cravinho
- Wartości odżywcze
- na 1 Receita completa
- Kalorie
- 2754 kJ / 658 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta cremosa com ragu de cogumelos
1óra
Molho quatro queijos
20 min
Bifinhos acebolados com cerveja, purê de mandioquinha e vagem ao vapor
1óra
Polenta
40 min
Pão de forma
1h 35min
Sorbet de caipirinha
10 min
Molho béarnaise
15 min
Coleslaw
10 min
Baguete
3h 45min
Risoto com queijo parmesão
30min
Caldo de galinha
45 min
Caldo de legumes
45 min