Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g manteiga, amolecida, cortada em pedaços
- 3 - 4 maçãs, ácidas (aprox. 180 g cada)
- 3 ovos
- 150 g açúcar
- 30 g conhaque (opcjonalnie)
- 200 g farinha
- 1 c. sopa de fermento químico em pó (15 g)
- 1 pitada de sal
- açúcar de confeiteiro, para polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1492 kJ / 356 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.8 g