Muffinki dyniowe z kruszonką

Muffinki dyniowe z kruszonką

4.8 41 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
12 sztuk

Składniki

Kruszonka
  • 40 g cukru
  • 15 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 15 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki przyprawy korzennej do piernika
  • 1 szczypta soli
  • 30 g masła zimnego
  • 30 g pestek dyni
Muffinki
  • 170 g mąki pszennej
  • 30 g cukru
  • 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 ½ łyżeczki przyprawy korzennej do piernika (patrz wskazówka)
  • 170 g purée z dyni (patrz wskazówka)
  • 60 g oleju
    60 g oleju kokosowego
  • 2 jajka, rozmiar L
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 233.4 mg
Białko 3.4 g
Kalorie 787.4 kJ / 188.2 kcal
Tłuszcz 8.7 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Węglowodany 24.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...