Urządzenia i Akcesoria
Muffinki dyniowe z kruszonką
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
12 sztuk
Składniki
Kruszonka
-
40 g cukru
-
15 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
15 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki przyprawy korzennej do piernika
-
1 szczypta soli
-
30 g masła zimnego
-
30 g pestek dyni
Muffinki
-
170 g mąki pszennej
-
30 g cukru
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
¼ łyżeczki soli
-
1 ½ łyżeczki przyprawy korzennej do piernika (patrz wskazówka)
-
170 g purée z dyni (patrz wskazówka)
-
60 g oleju kokosowego60 g oleju
-
2 jajka, rozmiar L
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
233.4 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
787.4 kJ /
188.2 kcal
Tłuszcz
8.7 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
24.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Z dynią na okrągło III
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wytrawne placki dyniowe
40 min
Czeskie knedliki z jagodami
45 min
Purée z dyni (przepis podstawowy)
40 min
Wielkanocne bułeczki zajączki
2 godz. 55 min
Muffinki marchewkowe z orzechową kruszonką
40 min
Dyniowe chlebki maślane
1 godz. 5 min
Wieniec orkiszowy
4 godz.
Dyniowe pancakes
20 min
Lekkie muffinki jogurtowe z borówkami
30 min
Ciastka owsiane
35 min
Dyniowe cynamonki
3 godz. 40 min
Jajka sadzone (Thermomix® Nester)
15 min