Tarta z orzechami pekan

4.5 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 kawałków

Składniki

Kruche ciasto
  • 200 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 370 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 laska wanilii
  • 70 g cukru
  • 1 jajko
  • 1 szczypta soli
Nadzienie z orzechów pekan
  • 180 g cukru
  • 110 g syropu kukurydzianego
    110 g syropu klonowego
  • 110 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 3 jajka
  • 200 g orzechów pekan
    200 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 50 mg
Białko 7.4 g
Kalorie 2420.4 kJ / 578.5 kcal
Tłuszcz 35.5 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 15.2 g
Węglowodany 60.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...