Urządzenia i Akcesoria
Cantonese Custard Lava Mooncake
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 8 godz. 10 min
12 pieces
Składniki
-
water300 g
-
salted egg yolks5
-
Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao) adjust to taste10 drops
Lava filling
-
whipping cream40 g
-
milk powder10 g
-
caster sugar15 g
Custard filling
-
cake flour40 g
-
caster sugar35 g
-
milk powder20 g
-
eggs2
-
whipping cream140 g
Mooncake crust
-
butter90 g
-
cake flour140 g
-
egg1
-
milk powder20 g
Assembly and baking
-
medium protein flour for dusting
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
64.1 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
1102.5 kJ /
263.8 kcal
Tłuszcz
17.3 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Węglowodany
20.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Mooncake Moments
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Rainbow Spiral Yam Mooncake
2 godz.
Matcha Custard Snow Skin Mooncake
Brak ocen
Sayur Asem
Brak ocen
Singapore Chilli Crab
50 min
Lamb Chops with Ratatouille, Beans and Potato Gratin
Brak ocen
Lontong (Rice Cakes With Vegetable Curry)
30 min
Taiwanese Traditional Meat Floss
1 godz. 40 min
Browning Pork Strips
15 min
Traditional Mooncake
2 godz. 15 min
Japanese Strawberry Shortcake
1 godz. 30 min
Cereal Prawns
30 min
Chwee Kueh (Steamed Rice Cake with Pickled Radish and Dried Shrimp)
1 godz.