Kanapeczki z pieczonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)

Kanapeczki z pieczonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)

4.8 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

  • 300 g wody
  • 10 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 łyżeczkę suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 400 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 100 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 bakłażan (ok. 200 g), mieszczący się w szerokiej części podajnika lub przekrojony wzdłuż na pół
  • 1 cukinia (ok. 300 g), z odciętymi końcówkami, mieszcząca się w szerokiej części podajnika lub przekrojona wzdłuż na pół
  • 300 g pomidorów pokrojonych w 1 cm plastry
  • zioła prowansalskie, suszone do oprószenia
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia
  • kostki lodu do pieczenia
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • wędlina (opcjonalnie) w plastrach, dowolna, do podania
  • ser (opcjonalnie) dowolny, do podania
  • mieszane zioła, świeże do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 594.2 mg
Białko 11 g
Kalorie 1451.6 kJ / 346.9 kcal
Tłuszcz 1.3 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Węglowodany 72.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...