Knoblauch-Faltenbrot

Knoblauch-Faltenbrot

4.8 3.6K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 Portionen

Składniki

Teig
  • Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
    600 g
  • Wasser lauwarm
    300 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Zucker
    ½ TL
  • Salz
    2 TL
  • Öl
    50 g
Knoblauchbutter und Fertigstellung
  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    120 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Petersilie ohne Stiele
    ½ Bund
  • Salz
    1 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 6 g
Kalorie 1208 kJ / 289 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 2.3 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...