Schokoladenküchlein mit flüssigem Kern

Schokoladenküchlein mit flüssigem Kern

4.6 2.6K oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 Stück

Składniki

  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    90 g
  • Zucker
    200 g
  • Zartbitter-Schokolade (70% Kakao) in Stücken
    100 g
  • Mehl
    50 g
  • Eier (siehe Tipp)
    3

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 5 g
Kalorie 1711 kJ / 409 kcal
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...