Espinacas con Garbanzos

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porciones

Składniki

  • 60 g de aceite de oliva extra virgen
  • 300 g de espinaca baby fresca limpias y escurridas
  • 40 g de bolillo, de un día
  • 70 g de almendras peladas
    almendras ahumadas
  • 2 dientes de ajo
  • 1 cda de puré de tomate
  • ½ cdita de comino en polvo
  • ¼ cdita de pimienta de cayena molida
  • 1 cda de pimentón ahumado dulce
  • ¾ cdita de pimienta molida o al gusto
  • 1 cdita de sal o al gusto
  • 40 g de vinagre de jerez
  • 100 g de agua
  • 480 g de garbanzo blanco, enlatado escurrido (aprox. 2 latas, ver tip)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 958.5 mg
Białko 15.7 g
Kalorie 1916.5 kJ / 458.1 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 12.1 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 40.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...