Gâteau du Vully (Torta alla panna)

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 pezzi

Składniki

Impasto
  • di burro a pezzi, + q.b per imburrare
    40 g
  • di latte
    180 g
  • di lievito fresco (ca. 10 g)
    ½ cubetto
    1 bustina di lievito secco, (7 g)
  • di farina
    300 g
  • di sale
    1 cucchiaino
Crema
  • di panna molto densa (circa 48% di grassi)
    200 g
  • tuorli d'uovo
    2
  • di zucchero
    150 g
  • di cannella in polvere (opcjonalnie)
    2 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 382 kcal / 1592 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie